Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Tic. Ltd. Şti.

Hakkımızda

Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Ticaret Limited Şirketi halen mevcut kuruluşu ile Tınaztepe Çarşısında sahip olduğu dükkân ve işyerlerini kiralamakta ve çarşının yönetim görevini yerine getirmektedir. Elde edilen gelirlerle;

1. TSK Mehmetçik Vakfı vasıtasıyla; Vatan Hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre “Ölüm ve Maluliyet” yardımı yapmakta, malul gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine “Sürekli Bakım” yardımında bulunmakta, Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlamakta, yardım planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik “Sosyal Destek Programları” uygulanmakta,

2. Halidun TINAZTEPE ve İbrahim Feridun TINAZTEPE’nin 1992 yılında kurdukları Tınaztepe Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla ise; Ülkemizin her yöresinden başarılı ve yardıma ihtiyacı olan binlerce öğrenciye (ilkokuldan üniversite dahil) karşılıksız “öğrenim bursu” desteği verilmekte; Ülkemizin çeşitli merkezlerinde yaptırılan okullarla (14 adet İlkokul, Ortaokul ve Lise) Türk Milli Eğitimine katkı sağlamaktadır.